Binance Nedir, Nasıl Kullanılır? | 2021

uygun-banka-kredisi-binance-nedir-nasil-kullanilir-2021

Para piyasası konusunda son zamanların en çok popüler olan kripto paralar yatırımcıların aklına Binance nedirsorusunu getiriyor. Kripto paraların popülaritesi iyice artıyor ve küçük ya da büyük yatırımcılar da kendi bütçelerine göre bu sitelerde işlem yapıyor. Bu işlemlerin gerçekleşmesi ve yatırım yapılabilmesi için herkes güvenilir site arıyor.

Öncelikle Binance nedir sorusuna cevap verilmesi gerekiyor. En kısa tanımı ile çeşitli kripto paraların ticaretini oluşturan bir platform olduğu biliniyor. Kripto para borsası olan Binance 2018 yılı Ocak ayından bu yana işlem hacmi en büyük kripto para borsası olarak işlevine devam ediyor.

Binance Nedir?

Binance Nedir, Nasıl Kullanılır?

Binance nedir, Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerinin hem alınıp hem de satıldığı global bir kripto para borsası şeklinde tanımlanıyor. İçeriğinde bulundurduğu para birimlerinin sayısı olarak dünya üzerinde olan en büyük borsaları arasında bulunuyor. Binance borsasına ait olan BNB Coin geleceği de tıpkı borsası gibi olumlu yönde ilerliyor.

Binance Nasıl Kullanılır, Bitcoin ya da diğer kripto para birimlerinden birini alabilmek için öncelikle site üzerinden yeni bir üyelik açılması ya da var olan üyelik için sisteme giriş yapılması gerekiyor. Binance güvenilir mi sorusu için de şu şekilde cevap verilebiliyor: 2017 yılında altcoin değeri hızlı şekilde artmaya başladığında piyasada olan borsalar talebe yetişemiyor ve buna bağlı olarak üyelikleri durduruyor.

Bu dönemde sağlam alt yapısı sayesinde Binance, üye almaya devam ederek bugün Dünya’nın en büyük aynı zamanda en güvenilir para borsası haline geliyor. Binance nedir ayrıca SMS doğrulaması ile ayrıca güvenlik sağlıyor. Giriş yapılabilmesi için SMS doğrulamasının yapılması gerektiği gibi robot doğrulaması da sunuyor. Böylelikle hesap başkasının eline geçemiyor.

Çift doğrulama yöntemi de sunan Binance, sms ile doğrulama ve Google doğrulama yöntemi ile güvenilir bir hal alıyor. Hesap başkası tarafından ele geçirilse de güvenlik önlemlerini geçmek zorunda bırakılıyor. Bu durum da sistemi, Türkiye’de de popüler kılıyor.

Uzakdoğu merkezli olan borsa; Çin, Singapur, Malta, Avrupa ve Amerika ofislerinde pek çok insan çalıştırıyor. Binance nedir, kripto para borsasında bir numaralı oyuncu olduğu söylenebiliyor. Bu sebep ile bu alanda ilk kez yatırım yapacak olan insanlar da işlemlerini Binance üzerinden gerçekleştiriyor.

Binance Para Yatırma ve Çekme İşlemi

Binance nedir ve para yatırma için sistem üzerinde olan hesaba, Papara kullanarak 7 gün 24 saat Türk Lirası yatırılabiliyor. Binance hesabına Türk Lirası yatırmak için hesaba giriş yapılmasının ardından üst kısımda yer alan “Kripto Al TRY” menüsü altında “TRY Yatırın” sekmesine tıklanıyor. Bu sekme ile Türk Lirası yatırmak için ara yüze ulaşılıyor.

Bu ara yüz ile istenilen bilgilerin doldurulmasının ardından kişi,  para transferini gerçekleştirmek için Papara sayfasına yönlendiriliyor. Papara hesabına giriş yapılması ile Binance hesabında belirtilen tutar için onay ekranı geliyor. Onay ekranından “Ödeme Yap” sekmesine tıklayarak Papara ödeme aracı bölümü ekrana geliyor. Ödeme aracı seçiminin yapılmasından sonra  “Onayla” sekmesine tıklayarak yatırma işlemini gerçekleştiriliyor.

İlginizi Çekebilir: Paycell Kart Limiti Hazır! 10 Soruda Paycell

Gerçek zamanlı para transferi yapılabildiği gibi haftanın her günü istenilen saatte işlem gerçekleşebiliyor. Papara kullanılarak yapılan transferlerde %1 işlem ücreti yer alıyor. Maksimum işlem ücreti ise 200 TL oluyor. Papara aracılığı ile Türk Lirası yatırmak için “Ödeme Bilgileri” sekmesine gidilerek “Miktar” bölümünün doldurulması gerekiyor. Miktar olarak da en az 1 TL en fazla 500 bin TL yatırılabiliyor.

Binance nedir ve para çekme işlemi için 7 gün 24 saat para yatırma işlemi gibi para çekme de yapılıyor. Yatırma ve çekme sekmesine tıklanmasının ardında hesap ekranı üzerinden “Çekme” sekmesi görülüyor. Burayı kullanarak “Para Çekme” ekranına ulaşılıyor. “Miktar” kısmına çekilmek istenilen tutar giriliyor. Para çekme işlemi sonlanmadan aynı ekran üzerinde işlem masrafı ile alınacak net tutar da görülüyor.

Kontrollerin yapılmasının ardından “Devam et” sekmesine tıklanıyor. Çekim bilgileri sayfası açılarak buraya vatandaşlık numarası ile Papara hesap numarası, Paparada kayıtlı olan telefon numarası ya da yine Papara hesabına kayıtlı olan e-mail adresi kullanılarak “Gönder” sekmesine basılıyor. Bu noktadan sonra çekim onayı penceresi açılıyor burada bilgilerin kontrol edilmesinden sonra “Onayla” sekmesine tıklanıyor.

Ardından açılan hesaba göre Google 2FA, SMS ya da e-mail bilgileri ile para çekme talebinin doğrulanması gerekiyor. Bu doğrulamaların yapılması ile işlem başlatılıyor. Para yatırma ve çekme işleminde de sorun yaşamamak için Papara üzerinde yer alan vatandaşlık numarası ile Binance hesabındaki vatandaşlık numarasının eşleşmesi gerekiyor.

 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık