Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar | 2021

uygun-banka-kredisi-kara-listede-olanlara-kredi-veren-bankalar-2021

Özellikle son bir yıla yakındın salgından dolayı çoğu kişinin nakit paraya ihtiyacı artmış durumdadır. Bu dönemde yine işyerleri kapatıldı ve birçoğu da issiz kaldı. Böyle olunca nakit para için bankalardan kredi almaya başlandı. Kara listede olanlara kredi veren bankalar araştırılmaya başlandı.

Bankalarda sicili bozuk olanlar birde kredi ödemelerini yapamayanlar kara listeye girdiler. Bu durumda kara listeye girenlere kredi veren bankalar bu durumda çok önemli hale geldi.

Kara Listede Olanlar Kredi Çekebilir Mi?

Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar | 2021

Öncelikle kredi veya kredi kartından dolayı icralık oldu ve avukatlık durumunda ise genelde bankalar borçlarınızı kapatmadan kredi vermez.

Öncelikle bütün bankaların kara liste dediğimiz konusu ortaktır. Eğer İş Bankasında kara listeye girdi iseniz başka bir bankada bu kara liste önünüze çıkacaktır. Kara listede olan tekrar kredi çekmesi noktasın da en az 2 kişinin kefil olması gereklidir. Bunun yanından kara listede olanlara kredi kartı imkanı sunulmaz. Verilmiş olsa da çok düşük limitli bir kredi kartı verilir.

Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Salgın döneminde çoğu banka sicil sorgulaması yapmadan sicili bozuk olanlara kredi verdi. Ayrıca bankalar tarafından 10 bin TL 6 ay ödemesiz kredi kampanyasına birçok vatandaş başvuru yaptı. Ancak bazı kişilerin red almasının nedenini başvuru yoğunluğu olarak açıklayan bankalar daha sonrasında tekrar kampanya yapacaklarını bildirdiler.

Kara Listede Olanlara En Fazla Kredi Veren Bankalar

  • Denizbank 
  • Ziraat Bankası
  • Odeabank
  • Fibabank
  • Alternatif Bank
  • Garanti BBVA
  • com

Saydığımız bu bankalar diğerlerine nazaran kara liste olanlara kredi imkanını daha fazla sunuyorlar.

Kara Listede Olanlara Kredi Kartı Veren Bankalar

Kara listede olanlara kredi veren bankalar, yukarıda da söyledik sicilin bozuk olma durumu tüm bankalar için ortak bir durumdur. Burada önemli nokta kara listede olanlara kredi çekmek için sorun değilken kredi kartı almaya engeldir. Kısacası kredi kartı almak kredi almaktan daha zordur.

Son olarak kara listeye girenlere düşük miktarda kredi kartı veren bankalar arasında TEB, Garanti, ING, Odeabank yer alır. Ancak limiti yüksek kredi kartı verme oranları oldukça düşüktür.

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık